Exhortació Apostòlica del Sant Pare “Amoris laetitia”/ “L’alegria de l’amor”

Data de publicació: 12/04/2016 06:20:37

​Divendres, 8 d'abril, a les 12 del migdia, el Sant Pare ​va fer pública la seva Exhortació Apostòlica Postsinodal sobre l’amor en la família titulada “Amoris laetitia” que significa “L’alegria de l’amor”.

Aquesta exhortació recull​ el treball i la reflexió dels dos Sínodes sobre la família convocats pel papa Francesc l’any 2014 i l’any 2015​, però porta impresa, a més a més, el seu carisma de proximitat i de voluntat d'obrir camins.

Consta de nou capítols:

  • 1r: “A la llum de la Paraula”

  • 2n: “La realitat i els desafiaments de la família”

  • 3r: “La mirada posada en Jesús: la vocació de la família”

  • 4t: “L’amor en el matrimoni”

  • 5è: “L’amor que es torna fecund”

  • 6è: “Algunes perspectives pastorals”

  • 7è: “Reforçar l’educació dels fills”

  • 8è: “Acompanyar, discernir i integrar la fragilitat”

  • 9è: “Espiritualitat conjugal i familiar”

​"​L’Exhortació Apostòlica “Amoris laetitia” vol confirmar amb força no l’ideal” de la família, sinó la seva realitat rica i complexa. Hi ha en les seves pàgines una mirada oberta, profundament positiva, que es nodreix no d’abstraccions o projeccions ideals, sinó d’una atenció pastoral a la realitat. El document és una lectura densa de suggeriments espirituals i de saviesa pràctica, útil a cada parella humana o a persones que desitgen construir una família. Es veu, sobretot, que és fruit d’una experiència concreta amb persones que saben per experiència què és la família i el viure junts per molts anys. L’Exhortació parla de fet el llenguatge de l’experiència.​" (bisbatdesolsona.cat)​

Podeu llegir un comentari al respecte publicat al diari ARA, el diumenge 10 d'abril, clicant aquesta adreça:http://www.ara.cat/societat/got-mica-mes-ple_0_1555644553.html#.VwpmEWIF8Ww.gmail

Com és costum -encara- el català no consta en les llengües que el Vaticà publica els textos pontificis, per tant, de moment, ens hem de conformar ​amb una síntesi en la nostra llengua que ens ofereix el bisbat de Tarragona en aquesta pàgina del seu web:

http://www.arquebisbattarragona.cat/noticies/index.php?arxiu=fitxa_noticies&idnoticia=16335&id=9&id_subfamilia=0&

​I, en espera de poder oferir-la també en català, us la passem adjunta íntegra en castellà.