El Moviment de Cristians de Pobles i Comarques us desitja un SANT NADAL.

Data de publicació: 21/12/2016 06:59:14

NADAL 2016"Sant Francesc va visitar la terra que havia trepitjat Jesús. I no és difícil imaginar com el va impactar la visió d'aquell indret convertit en un escenari de guerra i mort.

I tampoc deu ser​ ​cap disbarat imaginar que Sant Francesc tenia aquella visió molt present quan va proposar fer la Missa de Nadal en una cova de Greccio. Fent allò, feia el mateix que els croats: recuperar els llocs sants. Però no els recuperava físicament, per la força, sinó amb l'esperit. Els croats es volien apoderar dels llocs sants però no s'adonaven que la santedat havia de néixer de cadascú, no podia dependre en cap cas de la possessió o no dels llocs que va trepitjar Jesús.

I és en aquest punt on veiem com el pessebre de Sant Francesc és un pessebre contemporani. Perquè el sant d'Assís no buscava recrear una escena de feia més de 1200 anys, sinó que volia transportar al seu temps l'experiència de la nit del Naixement. Volia compartir amb els homes i les dones del seu temps el que significava per a ell el pessebre.,

De vegades ens escandalitzem quan veiem pessebres que representen escenes de l'actualitat, i no ens adonem que aquests són pessebres profundament franciscans, perfectament arrelats a la tradició."

(D'El primer pessebre, un pessebre d'avui - Albert Dresaire Gaudí a festafesta.net)

Una família siriana descansa després del viatge des de Presevo