Benvinguts‎ > ‎

Les novetats


Nota dels Bisbes ​de la Tarraconense sobre la situació actual després de les eleccions del 21 D

16 de febr. 2018, 9:06 publicada per Pep Nogueras   [ actualitzat el 16 de febr. 2018, 9:07 ]

En aquest temps de Quaresma, quan se’ns convida a la conversió personal i comunitària, no podem obviar els esdeveniments polítics i socials que s’han produït en els darrers mesos a Catalunya.
Des d'aquesta perspectiva els bisbes de les diòcesis catalanes adrecem una crida a tothom a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa. La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment.

No podem ignorar ni menystenir que en relació a Catalunya existeix un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa a la situació creada que sigui mínimament acceptable per a tots, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú de tothom. Per això, tal com hem demanat repetidament, amb paraules del papa Francesc amb les que ens sentim compromesos, diem als catòlics i a tots els qui ens vulguin escoltar que «és hora de saber com dissenyar, en una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobament, la recerca de consensos i acords, però sense separar-la de la preocupació per una societat justa, memoriosa i sense exclusions». (Evangelii Gaudium 239).

El passat 21 de desembre es van realitzar eleccions al Parlament amb una gran participació dels electors. És necessari que, amb voluntat de servei, els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d’un nou govern de la Generalitat que actuï amb sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim. 

Volem fer esment d’una qüestió concreta que ens preocupa. Pel que fa a la presó preventiva d’alguns antics membres del govern i d’alguns dirigents d’organitzacions socials, sense entrar en debats jurídics, demanem una reflexió serena sobre aquest fet, en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la que no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats.

Com a ciutadans d’aquest país i pastors de l’Església que fa camí a Catalunya, novament reafirmem que, encara que no ens correspon a nosaltres optar per una determinada proposta als nous escenaris que en els darrers temps s’han plantejat, defensem la legitimitat moral de les diverses opcions sobre l’estructura política de Catalunya que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica.

Finalment, demanem als catòlics que, descobrint el pas de Déu per la vida en aquests moments de complexitat, siguem instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana, i no deixem de pregar el bon Déu per la pau i la justícia a Catalunya.

Tiana, 16 de febrer de 2018
Font: Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya

Joan Batlles era un bisbe sense mitra

12 de febr. 2018, 11:55 publicada per Pep Nogueras

Crònica de Glòria Barrete, a Catalunya Religió, de l'acte d'homenatge a Mn. Joan Batlles i Alerm, un dels pares del nostre Moviment i una referència per a l'Església de Catalunya, que va tenir lloc el dia 4 de febrer, a  l'auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL, després del seu traspàs el 24 de setembre de 2017 a l'edat de 100 anys.

Homenatge al bisbe Casaldàliga en motiu dels seus 90 anys

12 de febr. 2018, 11:48 publicada per Pep Nogueras

El proper 16 de febrer, divendres es realitzarà un homenatge al bisbe Casaldàliga en motiu dels seus 90 anys. El lloc és a l'Església del Pi, de Barcelona, a les 8 del vespre. Aquí teniu la convocatòria i l'article "Dos flaixos del meu Casaldàliga", d'Antoni Comin, publicat el diumenge 11 de febrer en el dossier dedicat al bisbe.


Missatge del papa Francesc per a la Quaresma 2018

12 de febr. 2018, 11:42 publicada per Pep Nogueras

Us deixem el missatge de 7 de febrer, Dimecres de Cendra. del papa Francesc per a la Quaresma 2018: “El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà” (Mt 24,12)  (en català i en castellà).

Us els podeu descarregar clicant en els arxius que teniu just a sota d'aquestes línies.

JORNADA DE CONSILIARIS I ANIMADORS DE GRUPS del MCPCC i la JARC

12 de febr. 2018, 11:37 publicada per Pep Nogueras   [ actualitzat el 12 de febr. 2018, 11:38 ]

Dissabte, 17 de febrer, JORNADA DE CONSILIARIS I ANIMADORS DE GRUPS del MCPCC i la JARC, a Sant Sadurní d'Anoia. Enguany, el contingut de la trobada serà en línia amb el treball del curs del MCPCC "TESTIMONIS DE LA VERITAT".

HORARI:
10.30 -  Arribada 
11 -  Ponència: L'EVANGELI I LA PROPOSTA DE JESÚS COM A CAMÍ DE RECERCA DE LA VERITAT, a càrrec del Dr. GASPAR MORA, doctor en Teologia Moral i consiliari dels grups del CPM.
12.30 - Diàleg i conclusions
13.30 - Informacions i comunicacions.
14 - Dinar

Recordeu que, per al dinar, cal avisar abans del dia 15 de febrer, al telèfon 93 891 02 65 de la rectoria de Sant Sadurní

Homilia de Francesc a la missa PEL PROGRÉS DELS POBLES, a Xile

20 de gen. 2018, 11:40 publicada per Pep Nogueras

Us deixem l'homilia completa (en castellà) del papa Francesc a la missa a l'Aeródromo Maquehue, Temuco, abans de marxar de Xile cap a Perú. Us la podeu descarregar clicant aquí

Passeu un bon i sant Nadal

27 de des. 2017, 3:15 publicada per Pep Nogueras

​Senyor,
estàs trucant a la porta.
Si jo estic atent a la teva trucada
i aprenc a discernir els signes dels temps,
dels meus temps,
i escolto els senyals de la teva reconf​or​tant presència
en la meva porta,
i t’obro,
i t’acullo com a hoste a casa meva,
llavors el temps que passem junts em dóna seguretat.
A la taula comparteixo amb tu el pa,
el pa de la tendresa i de la força,
el vi de l’alegria i del sacrifici,
la paraula de la saviesa i de la promesa,
la pregària d’acció de gràcies
i d’abandó a les mans del Pare.
I torno a la tasca de cada dia amb indestructible pau.
El temps passat amb tu,
menjant i bevent,
és un temps arrencat a la mort,
a la germana mort que ens espia.
Jesús,
                                                                                                camí inacabable,
                                                                                                que véns a cada instant de la meva vida.

                                                                                               (CARLO M. MARTINI, s.j., bisbe i cardenal (Torí, 1927 - Gallarate, 2012)

Ja us podeu descarregar La Veu núm 82

11 de des. 2017, 9:19 publicada per Pep Nogueras

Des d'aquí us podreu descarregar el número 82 de La Veu. Esperem que sigui profitosa la seva lectura

Document de treball pel curs 2017-18

8 de nov. 2017, 4:11 publicada per Pep Nogueras

Us podeu descarregar el document de treball per aquest curs des de l'apartat "Document de treball". Si voleu consultar els documents de treball d'altres cursos, els trobareu a l'apartat "Arxiu dels documents de treball"

Carta al Papa Francesc de 410 mossens

26 de set. 2017, 10:33 publicada per Pep Nogueras

Des d'aquí us podeu baixar la carta que 410 mossèns han adreçat al Papa Francesc en motiu dels esdeveniments de l'1 d'octubre.

1-10 of 88