Benvinguts‎ > ‎

Les novetats


Programa de la 49a Jornada Nacional

17 de març 2020, 6:23 publicada per Pep Nogueras

Des d'aquí us podeu descarregar el programa de la 49a Jornada Nacional,. Si voleu ampliar la informació de Lleida, de l'acadèmia Mariana o voleu tenir el mapa per anar-hi, podeu accedir a l'apartat Jornada Nacional i allà hi trobareu tota la informació necessària.

La Veu número 89

17 de març 2020, 5:06 publicada per Pep Nogueras

Aquests dies d'obedient confinament poden ser motiu de profunda reflexió i de canvi d'algunes actituds quotidianes. Al respecte, us podeu descarregar la nova edició de LA VEU, núm. 89, de març. Que també trobareu a l'apartat La Veu, juntament amb tots anterior números.

Esperem que la seva lectura us ajudi a passar el confinament. 

Missatge del Papa Francesc en motiu de la Jornada per la Pau del dia 1 de gener de 2020

7 de gen. 2020, 8:35 publicada per Pep Nogueras

Hem penjat el document en català i castellà per tal que en feu difusió a tots els vostres contactes-

Bon i Sant Nadal 2019!

17 de des. 2019, 23:59 publicada per Pep Nogueras


La Veu número 88

10 de des. 2019, 2:42 publicada per Pep Nogueras

Aquí us deixem La Veu número 88 i darrera d'aquest any. Esperem que sigui del vostre grat i que en pugueu treure profit de tots els articles escrits. 

També la trobareu a l'apartat La Veu juntament amb tots els altres números anteriors.

Document de treball número 27: Rurals o urbans, vivim en un sol món

16 d’oct. 2019, 3:40 publicada per Pep Nogueras

Just a sota d'aquestes línies, us podeu descarregar el document de treball d'aquest curs 2019-20. També el trobareu a l'apartat "Document de treball

Esperem que us sigui de profit. 

Comunicat: Entitats cristianes davant de la sentència del Tribunal Suprem sobre els líders socials i polítics catalans

16 d’oct. 2019, 3:15 publicada per Pep Nogueras

Les entitats cristianes sotasignades, davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna a diferents líders socials i polítics catalans, volem expressar el següent:

1. Considerem que aquesta sentència és un greu atemptat als principis democràtics essencials de la nostra societat i una greu violació de drets humans dels afectats, tant per la indeguda aplicació de les lleis penals a fets que no són ni poden ser considerats delictius, imposant penes d’una gran crueltat, com per les vulneracions de les garanties processals comeses en el procediment, tal i com ha dictaminat el Grup de Treball sobre detencions arbitràries del Consell de Drets Humans les Nacions Unides i han denunciat múltiples ONG nacionals i internacionals de drets humans (Federació Internacional de Drets Humans, Euromed Rights,  Amnistia Internacional, Organització Mundial contra la Tortura, Federació Internacional de Cristians per l’Abolició de la Tortura, Front Line Defenders...)

2. Al nostre parer, aquesta sentència és un seriós pas endarrere per a la resolució del conflicte polític que afecta a Catalunya i posa en perill la convivència i la democràcia. Per això, com a entitats compromeses en el servei a la societat, ens sumarem a iniciatives cíviques i pacífiques que expressin un rebuig a aquesta decisió judicial. Així mateix, fem una crida a les institucions polítiques de l'Estat per tal que cerquin una solució jurídica que porti a l'excarceració de les persones injustament condemnades, que permeti afavorir un clima de diàleg per afrontar el conflicte polític existent.

3. Expressem la nostra profunda preocupació i decepció perquè les reiterades crides al diàleg dels darrers anys no hagin donat cap fruit. Lamentem que no hagi estat possible "avançar en el camí del diàleg i de l'entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau" (Nota de la Conferència Episcopal Tarraconense, 15 de maig de 2017).

4. Per tot això, reclamem a totes les institucions i partits polítics que posin fre a la judicialització d'aquesta situació i s'iniciï de manera urgent i immediata un procés multilateral de diàleg polític que permeti avançar cap a una resolució justa, democràtica i duradora d'aquest conflicte que porti a la concòrdia i la pau social (“És hora de saber com dissenyar, en una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobament, la recerca de consensos i acords, però sense separar-la de la preocupació per una societat justa, memoriosa i sense exclusions”. Papa Francesc, Evangelii Gaudium, 239).

Barcelona, 14 d'octubre de 2019

Equips de la Pastoral Política i de la Comunicació
Escola Pia de Catalunya
Federació de Cristians de Catalunya
Fundació Educativa Cor de Maria
Fundació Educativa Dominiques de l’Anunciata del Pare Coll
Fundació Joan Maragall
Fundació Vedruna Catalunya Educació
Grup de Juristes Roda Ventura
Grup Sant Jordi
Justícia i Pau Catalunya
Lliga Mare de Déu de Montserrat
Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya
Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona

La Veu número 87

29 de juny 2019, 1:04 publicada per Pep Nogueras

Us deixem a les vostres mans La Veu del mes de juny. 

Per qüestions que ens són alienes i que lamentem, la impressió de LA VEU prevista per aquest mes s'ha retardat. Per aquest motiu us l'hem enviat per correu electrònic, si voleu, també en podeu disposar des del web. 

Esperem que aviat la pugueu tenir entre mans en format paper.

També aprofitem per desitjar-vos que passeu un bon estiu gaudint de les diverses informacions i lectures que trobareu a La Veu.

BON ESTIU! :)

Crònica de la 48a Jornada Nacional

18 de maig 2019, 9:08 publicada per Pep Nogueras   [ actualitzat el 18 de maig 2019, 9:10 ]

Aquí teniu la crònica de la 48a Jornada Nacional que ha escrit la Maribel Pou, juntament amb el reportatge fotogràfic fet per Jordi Sala i tots els moments viscuts durant el dia de ben segur que haurà sigut un dia per guardar en el racó dels bons records.

Si cliqueu a aquest enllaç https://www.catalunyareligio.cat/ca/cristians-pobles-comarques-ser-plurals-es-estar-vius  Podreu llegir la notícia que ha sortit a Catalunya Religió.

Programa de la 48a Jornada Nacional

25 d’abr. 2019, 0:40 publicada per Pep NoguerasClicant aquí, us podeu baixar el programa de la 48a Jornada Nacional. Trobareu tota la informació necessària per seguir l'esdeveniment que ens fa sentir com a moviment.

També trobareu més informació a l'apartat del nostre web Jornada Nacional/48a Jornada Nacional

1-10 of 115